Transport en Logistiek

kom voorraden beheren

en vervoeren

De wereld van transport en logistiek is altijd in beweging. Zeker in Limburg een echte transportprovincie met Venlo als logistiek hotspot. Dat past helemaal bij jou, want jij houdt van orde en overzicht. Vooraf bedenk je wat nodig is om de bevoorrading op rolletjes te laten lopen. De meest efficiënte route van A naar B en van B naar A? Jij weet hem te vinden.

Logistiek gaat om vragen als: hoeveel voorraad houd ik aan? Wanneer moet ik nieuwe spullen bestellen en waar? Transport zorgt ervoor dat die spullen ook op de juiste plaats aankomen. Van chauffeur wegvervoer of teamleider tot logistiek supervisor of manager. Bij ons leer je alles wat nodig is om uit te blinken in deze dynamische sector.

Competenties

Flexibel
Flexibel
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler
Technisch inzicht
Technisch inzicht

Met een aantal bedrijven is een unieke professionele samenwerking aangegaan om het onderwijs nog beter te laten aansluiten bij de behoeften van het bedrijfsleven. Het samenwerkingsverband met de naam Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) is dé partner voor middelbaar beroepsonderwijs en andere scholingsvraagstukken in Noord- en Midden- Limburg. Deze regio is de logistieke hotspot van Nederland, en ook van Europa. Dankzij e-commerce (aankoop en verkoop via internet, denk aan bol.com, Marktplaats, Cool Blue en Zalando) groeien de logistieke activiteiten de laatste jaren enorm. De vraag naar goed opgeleid logistiek personeel neemt toe.