Logistiek Medewerker

Jij schept orde in elke chaos

Logistiek Medewerker

Je leert alles over magazijnwerkzaamheden en hoe je goederen behandelt. Zo kun je straks op veel logistieke afdelingen aan de slag. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuis of in een productiebedrijf. Ook heel cool: je kunt via ons je heftruckdiploma halen!

Opleiding

Kies je voor de opleiding Logistiek Medewerker? Dan leer je alles over magazijnwerkzaamheden en omgaan met goederen. Denk aan gevaarlijke stoffen of diepvriesproducten. Je kunt voor of tijdens de opleiding het heftruckdiploma halen. Sommige werkgevers vragen hierom. Natuurlijk moet je veilig kunnen werken. Daar leren we je alles over tijdens je opleiding. Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je ook les in taal en rekenen. Je bent vooral veel praktisch bezig. Een aantal algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen, maken je vakkenpakket compleet.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Let op: de bbl-opleiding wordt alleen aangeboden in Venlo en Weert.

In het eerste jaar van de bol-opleiding krijgen alle economiestudenten van niveau 2 samen les. Je maakt zo kennis met de beroepen retailmedewerker, business assistent, medewerker ICT-support én logistiek medewerker. Op school, maar ook al bij bedrijven. Na een jaar maak je een keuze voor de opleiding die je graag wilt volgen. Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo basis of kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Hagerhofweg 15
  • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: BBL 1,5 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €350,- voor leermiddelen en €300,- voor het heftruckcertificaat.

Over jou

Flexibel
Flexibel
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

De juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats, dat is waar logistiek om draait. Jij zorgt daarvoor. Bijvoorbeeld op de logistieke afdeling van (grote) bedrijven, een ziekenhuis of in een distributiecentrum. Dit kan overdag, maar ook ’s avonds of ‘s nachts. Je controleert bestellingen en laadt vrachtwagens uit met een heftruck. Dat moet netjes en veilig gebeuren. Je helpt bij het verplaatsen, stickeren en sorteren van goederen. Als logistiek medewerker werk je meestal in een team, maar heb je wel veel eigen verantwoordelijkheden.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.500,- en € 2.000,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten