Als manager in de transport of logistiek ben je bekend met alle kanten van de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld met de opslag: je leert magazijnen inrichten, assemblagewerkzaamheden plannen en opslagkosten bepalen.
Bij transport en logistiek leer je keuzes maken voor modaliteiten, douanetransport regelen, plannen en de uitvoering begeleiden. Je hebt contacten met chauffeurs, klanten en opdrachtgevers. Je houdt kosten en winstmarges goed in de gaten. In de transport en logistiek zijn veel wetten en regels, bijvoorbeeld over douane, arbo en milieu. Na de opleiding schud je ze zo uit je mouw.
Je krijgt ook lessen Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €400,- per leerjaar voor leermiddelen exclusief aanschaf laptop.
Je werkt in het magazijn van bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf of ziekenhuis. Jij zorgt dat de juiste artikelen op tijd en op de juiste plaats aankomen. Dit doe je door de hele goederen- en dienstenstroom goed te coördineren. Hierbij verlies je de financiën niet uit het oog. Bij het plannen houd je rekening met menskracht, transportmiddelen en routes. Je geeft leiding aan je medewerkers en onderhoudt goed contact met de opdrachtgevers. Een hoop zaken om rekening mee te houden. Jij hebt talent voor organiseren en laat je niet gek maken.
Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Meld je dan aan vóór 1 april. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je van harte welkom bij ons.
Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.
Wil je hier meer over weten? Dan staat het Bureau Aanmelden voor je klaar. Je kunt hen mailen via aanmelden@rocgilde.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.
Het ligt eraan wat je vooropleiding is, maar wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk misschien ook naar niveau 4.
Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.
Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur
Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.
Bij een bol-opleiding wissel je 5 dagen school af met een stageperiode. De (onbetaalde) stage is ongeveer 40% van je opleiding. Bij een bbl-opleiding werk je 4 dagen in de week betaald. 1 dag in de week ga je naar school. Je zoekt zelf een erkend leerbedrijf. Samen ga je een contract aan voor de duur van je opleiding.
Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Ben je eerstejaars bol-student (voltijd op niveau 3 en 4)? Neem dan je eigen laptop mee naar school. Meestal voldoet een standaard laptop.
Kijk hier of jouw laptop nog voldoet of waaraan je nieuwe moet voldoen.
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.
Je bent jonger dan 18 jaar en wilt een BOL-opleiding gaan volgen,maar de financiële situatie van jouw ouders/verzorgers is zodanig dat jij daardoor niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. De Commissie Studentenfonds kan dan uitkomst bieden.
De Commissie Studentenfonds van Gilde Opleidingen werkt samen met de Stichting Leergeld en bekijkt of we iets kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:
Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling: