Specialist Transport en Logistiek

Jij neemt het initiatief

Specialist Transport en Logistiek

De transport- en logistiekwereld is constant in beweging. Als manager moet je kunnen plannen, organiseren en niet bang zijn om initiatief te nemen. Hiervoor heb je veel vakkennis nodig over opslag en transport, maar ook communicatie- en managementvaardigheden zijn belangrijk. Je leert het bij de opleiding Specialist Transport en Logistiek.

Opleiding

Als specialist in de transport of logistiek ben je bekend met alle kanten van de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld met de opslag: je leert magazijnen inrichten, assemblagewerkzaamheden plannen en opslagkosten bepalen.

Bij transport en logistiek leer je keuzes maken voor modaliteiten, douanetransport regelen, plannen en de uitvoering begeleiden. Je hebt contacten met chauffeurs, klanten en opdrachtgevers. Je houdt kosten en winstmarges goed in de gaten. In de transport en logistiek zijn veel wetten en regels, bijvoorbeeld over douane, arbo en milieu. Na de opleiding schud je ze zo uit je mouw.

Je krijgt ook lessen Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Beroepshavo Weert

Kies je voor de opleiding in Weert dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
 • Venlo - Hagerhofweg 15 (BOL en BBL)
 • Weert - Drakesteyn 5 (BOL)
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

 • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €400,- per leerjaar voor leermiddelen exclusief aanschaf laptop.

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Onderhandelaar
Onderhandelaar
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler

De praktijk

Je werkt in het magazijn van bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf of ziekenhuis. Jij zorgt dat de juiste artikelen op tijd en op de juiste plaats aankomen. Dit doe je door de hele goederen- en dienstenstroom goed te coördineren. Hierbij verlies je de financiën niet uit het oog. Bij het plannen houd je rekening met menskracht, transportmiddelen en routes. Je geeft leiding aan je medewerkers en onderhoudt goed contact met de opdrachtgevers. Een hoop zaken om rekening mee te houden. Jij hebt talent voor organiseren en laat je niet gek maken.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.400,- en € 2.600,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten
school
Hbo Logistiek

Veelgestelde vragen

 • Schrijf je in voor jouw gekozen mbo-opleiding. Na je aanmelding voor die opleiding, ontvang je een brief of e-mail met informatie over Beroepshavo en een uitnodiging voor een informatieavond. Daarna kun jij je inschrijven.

 • Beroepshavo is een opleidingsvariant binnen Gilde Opleidingen voor als je met een goede basis wilt doorstromen naar het hbo of met een bredere basis wilt starten op de arbeidsmarkt. Je krijgt naast je reguliere mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Verder is er in samenwerking met het hbo aandacht voor relevante doorstroomvaardigheden. Ook wordt er in het praktijkgedeelte van het mbo (beroepspraktijkvorming, leerwerkplekken of beroepsvakken) extra uitdaging geboden die meer aansluit op het hbo.

  Wat brengt Beroepshavo jou?

  • Je wordt dubbel gekwalificeerd (mbo plus havo-vakken)
  • Krijgt meer regie op jouw loopbaan
  • Wordt extra voorbereid op het hbo
  • Maakt jou tot een breed geschoolde, zelfstandige professional die klaar is voor de arbeidsmarkt.